Sajtóközlemények Rendőrségi hírek 

Bűnügyi felügyelet alatt a dohánybolti rablást megkísérlő nő

A Pápai Járási Ügyészség bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt annak a 35 éves nőnek az ügyében, aki 2018. december közepén egy pápai dohányboltot akart kirabolni. 

 

Az ügyben a Pápai Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető a késő esti órákban egy csontozókéssel a kezében bement az egyik helyi dohányboltba, ahol a kést az eladó felé tartva, pénzt követelt. Az alkalmazott nem tett eleget a követelésnek és megnyomta a pánikgombot. A gyanúsított ezt követően távozott az üzletből.

 

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és végzésében megállapította, hogy szabadlábon hagyása esetén az elkövető szökésétől, elrejtőzésétől kellene tartani, azonban a büntetőeljárási cselekményeknél történő jelenléte bűnügyi felügyelet alkalmazásával is biztosítható. A bíróság véglegessé vált végzésében foglaltak szerint a nő külön engedély nélkül nem hagyhatja el a lakóhelyéül szolgáló ingatlant.

 

 

Author

Related posts

Leave a Comment