Katasztrófavédelem 

Havazás – Kisebb balesetek lassítják a közlekedést (folyamatosan frissül)

Kedd reggelre fehérbe burkolózott a táj Veszprém megyében. A hétfőn éjszaka érkezett rendkívül sok csapadékot hozó légtömegek miatt a hét végéig jelentős mennyiségű hótakaróra kell számítani. Az úthálózat folyamatos takarítása ellenére kisebb balesetek már egészen a reggeli óráktól kezdve történtek, de szerencsére ezek egyike sem okozott eddig komoly fennakadást.


5:51| Menetrend szerint közlekedő autóbusszal ütközött egy személygépkocsi kedd kora reggel Veszprém megyében, a 77-es főút Tapolca és Monostorapáti közötti szakaszán. A balesethez a badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik megszüntették a forgalmi akadályt. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben a gépkocsiban utazó két ember megsérült, ezért őket a mentők kórházba szállították. A buszon tizenkilenc ember utazott, közülük senki nem sérült meg.

6:28| Az útpadkára csúszott egy nyerges vontató Zánka térségében, a Tagyon felé vezető úton. A gépjármű önerejéből nem tudta elhagyni a helyszínt, ezért a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók beavatkozására volt szükség, akik visszavontatták az útra a tehergépkocsit.

8:22| Pécsely és Barnag között egy autóbusz árokba csúszott, aminek következtében nem volt képes önerejéből továbbhaladni. A helyszínre riasztott veszprémi hivatásos tűzoltók a felderítést követően sikeresen kivontatták a járművet az árokból, amely ezután tovább tudta folytatni útját.

8:45| Villanyoszlopnak ütközött egy autóbusz Külsővat belterületén. Az ütközés következtében az oszlop megrongálódott, ezért annak kicseréléséig a településen mintegy ötven háztartást érintő áramkimaradásra kell számítani. A káresethez a celldömölki hivatásos tűzoltók vonultak, akik a beavatkozás során megszüntették a forgalmi akadályt és biztosították a helyszínt.

8:50| Az út menti padkára csúszott egy autóbusz Veszprém és Csopak között a 73-as úton. A jármű önerejéből nem tudta folytatni az útját, ezért a helyszínre riasztották a veszprémi hivatásos tűzoltókat, akik visszavontatták az úttestre a szerencsétlenül járt járművet.

9:10| Járhatatlan útszakasz vagy elzárt település továbbra sincs Veszprém megyében, azonban a Magyar Közút nonprofit Zrt. megelőző intézkedésként a 82-es főúton a Veszprém Arénától egészen a cseszneki szerpentin aljáig korlátozza a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti nehézgépjármű forgalmat. A járművek a 82-es számú út helyett a 83-as főutat tudják kerülőútként használni.

12:22| Balatonfűzfő Gyártelep városrészénél akadt el a hóban egy nyerges vontató, amely így önerejéből nem volt képes továbbhaladni. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül a bajba jutott jármű segítségére siettek, ami a tűzoltói beavatkozást követően újra tudta folytatni útját.

13:00| Visszavonták a hatóságok a 82-es főút, Veszprém és Veszprémvarsány közötti szakaszára korábban elrendelt súlykorlátozást. 13 órától újra használhatják a főutat a 7,5 tonna feletti nehézgépjárművek.

Fotós: Helt Ákos tű. hadnagy

Author

Related posts

Leave a Comment