Katasztrófavédelem 

Havazás, ónos eső lassítja a közlekedést

Szerda reggeltől, ahogy az ország középső tájain, úgy Veszprém megyében is változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó, havas eső, vagy ónos eső hullik, ezért téliessé váltak az útviszonyok.

Az előrejelzések szerint a nap folyamán folyamatosan vastagodó felhőtakaró mellett, jellemzően a magasabban fekvő tájakon, így például Bakonyban 6-10 centiméter friss hó is hullhat. A meteorológiai szolgálat Veszprém megyére első fokú (citrom) riasztást adott ki ónos eső miatt.

Amennyiben az időjárási viszonyok indokolttá teszik, forgalom-korlátozásokra, illetve meghosszabbodott menetidőre kell készülni, ezért útnak indulás előtt tájékozódjanak a forgalmi viszonyokról és a várható időjárásról.

Csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi és a hólánc. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről. A szokásosnál tankoljanak több üzemanyagot. Fontos segítséget jelenthet a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy térkép, de érdemes némi élelmiszert és folyadékot is az autóba készíteni.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

Használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ)!

Author

Related posts

Leave a Comment