Életébe került a félresikerült manőver

Halálos közúti közlekedési baleset történt 2017. október 9-én 14 óra 20 perc körül a 3502-es számú úton Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között. A rendelkezésre álló adatok szerint egy Skoda típusú személygépkocsi egy tehergépjárművet előzött. A személyautó sofőrje a manőver során érintőlegesen nekiütközött a tehergépkocsinak, ennek következtében keresztbe fordult az úton, majd összeütközött a vele szemben közlekedő autóval. A baleset során a Skodát vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az elsődleges adatok szerint a közúti közlekedési baleset oka az előzés szabályainak megsértése volt.

Alábbiakban a járművel történő előzés szabályaira hívjuk fel a figyelmet:

Fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, a közlekedési szabályok betartásával vezessenek!

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

forrás: police.hu

Author

Related posts

Leave a Comment