Featured Video Play IconRendőrségi hírek 

A 12 megyét érintő betöréssorozat gyanúsítottjai előzetes letartóztatásba kerültek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat a 30 éves L. Márk budapesti és a 43 éves K. Zoltán budapesti lakosok ellen. Hebling Ernő címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Vagyon- és Gazdaságvédelmi alosztályvezetője 2017. október 18-án sajtótájékoztatón ismertette a nyomozás részleteit.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két féri 2017. április 25-e és augusztus 11-e között 14 városban összesen 31 esetben tört be lakásokba. A betörések során készpénzt, értékes ékszereket, órákat, porcelánt, műszaki termékeket tulajdonítottak el, több mint 17 millió forint értékben.

A két budapesti lakost a veszprémi nyomozók 2017. augusztus 11-én délután Veszprém határában elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a férfiak által használt gépjármű átvizsgálása során a bűncselekmények elkövetéséhez használható eszközöket, míg K. Zoltán ruházatátvizsgálása során egy korábbi betörésből származó karórát találtak és foglaltak le.

A nyomozók később a gyanúsítottak lakásán házkutatást tartottak, ahol további, a bűncselekmények elkövetéséhez használt tárgyakat foglaltak le.

A veszprémi rendőrök a két férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt. L. Márkkal szembeni kényszerintézkedést később a bíróság házi őrizetre módosította.

Author

Related posts

Leave a Comment