Rendőrségi hírek 

Működés közben meghibásodott egy hinta, öten megsérültek (videóval)

A Várpalotai Napok rendezvénysorozaton az egyik hinta működés közben meghibásodott. A hintán helyet foglalók közül öten megsérültek, elsődleges adatok szerint ketten súlyosan, hárman könnyebben. A facebookon a kommentelők közül többen tudni vélik, hogy ezzel a hintával már elötte is voltak ilyen gondok, de akkor a kezelő időben észlelte a problémát.  #baleset #várpalota #körhinta #korhintabaleset

A  balesetről a bejelentés a Rendőrségre  2017. szeptember 2-án kora este érkezett. A Várpalotai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozásban vizsgálja az eset körülményeit.

A Hírcentrum Várpalota facebook oldalán az eset után az alábbi hír és videó volt található. A felvételeket Gonzo készítette.

A városvezetés döntése alapján szombaton 20 órától leállították a XXXII. Várpalotai Napok további programjait a szervezők. Katona Csaba alpolgármester elmondta, a kora este történt baleset miatt döntöttek a programok törlése mellett.
A vurstliban működő Banzai extrém hintából egy műszaki baleset következtében többen kizuhantak, összesen öt ember sérült meg. Információink szerint egy sérültet a helyszínen láttak el a mentősök, hármat Veszprémbe szállítottak, míg egy súlyos sérültet a győri kórházban kezelnek. A rendőrök az esetet követően létrával segítették le a hintán maradt fiatalokat. A baleset után a rendőrség lezárta a Táncsics utcát, s kordonnal zárták el a kettétört hinta környékét.
Az ügyben telefonon és e-mailben is kerestük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét, ám csupán későbbre ígértek választ kérdéseinkre. Úgy tudjuk, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indul büntető eljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

 

 

 

Vasárnap délelőtt ugyancsak a Hírcentrumnak nyilatkozott Várpalota polgármestere,  Talabér Márta .
A polgármester a Hírcentrumnak elmondta

– Ez egy olyan szörnyű és leírhatatlan baleset, amellyel kapcsolatban nagyon nehéz szavakat találni– mondta el Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere vasárnap délelőtt a Thury-vár mögött, a szombaton este történt baleset helyszínén. A városvezető hangsúlyozta, most az a legfontosabb hogy a sérültek minél előbb felépüljenek.

– Megrendüléssel vettük tudomásul a szombaton este történt baleset hírét, hiszen a Várpalotai Napok rendezvénysorozatot azért hoztuk létre, hogy az emberek jól érezzék magukat– mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta. – Amennyiben lehetőségünk nyílik rá szeretnénk meglátogatni a balesetet szenvedetteket, s ha valamilyen módon tudjuk őket segíteni, azt természetesen meg fogjuk tenni – tette hozzá a városvezető.

A szakemberek a tűzoltóság bevonásával vasárnap délelőtt folytatták a helyszínelést, illetve a nyomok rögzítését a szombaton este meghibásodott, „Banzai” elnevezésű extrém kalapácshintánál. Ahogy arról a Hírcentrum Televízió is beszámolt, a balesetben összesen öt ember sérült meg. Egy sérültet a helyszínen láttak el a mentősök, hármat Veszprémbe szállítottak, míg egy súlyos sérültet a győri kórházban jelenleg is kezelnek. Információink szerint életveszélyes állapotban van.

A városvezetés jogászok bevonásával már a baleset követő órákban, szombaton késő este megkezdte az extrém hinta üzemeltetője és a szervező Thury-Vár Nonprofit Kft. között megkötött szerződés, illetve a vállalkozó engedélyeinek vizsgálatát. – Az első vizsgálatok alapján az állapítható meg, hogy a Thury-Vár Nonprofit Kft.által szervezett Várpalotai Napok rendezvényén felállított körhinta működtetője
minden szükséges engedéllyel rendelkezett, azonban a jövő héten azonnali belső,
részletes vizsgálat keretében fogjuk a rendezvénnyel kapcsolatos szerződéseket
áttekinteni. A felelősség megállapítása a rendőrség, a szakértők, végső soron pedig a bíróság
jogköre. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett
veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást. Az önkormányzat maradéktalanul
együttműködik a hatóságokkal a baleset kivizsgálása érdekében.Az elsődleges megállapítások alapján a dokumentumokat rendben találták a szakemberek – közölte a Várpalotai Hírcentrummal Campanari-Talabér Márta polgármester.

forrás : (facebook,police.hu)

Author

Related posts

Leave a Comment