Sport 

Jégcsarnok épül jövő őszre Ajkán

Jégcsarnok épül jövő őszre Ajkán – közölte csütörtöki ajkai sajtótájékoztatóján a beruházást végző társaság ügyvezető igazgatója.

Pákai Gergő elmondta, hogy a négyezer négyzetméteres, 1500 fő befogadására alkalmas csarnok 1 milliárd 420 millió forintból épül. A beruházást az Ajka Sport 2005. Sportingatlan-fejlesztő és -hasznosító Kft. végzi.
Az új létesítmény révén a 2015 tavaszán alakult Ajkai Óriások Jégkorong Klubnak 2020 után felnőttcsapata is lehet a gyermek- és ifjúsági csapatok mellett – közölte.
Pákai Gergő elmondta, hogy a jégcsarnok kétszintes lesz, a földszinten öltözők és orvosi szoba, pénztár, ruhatár és büfé kap majd helyet, az emeleten pedig egy 328 ülőhelyes lelátót, öltözőt és irodát alakítanak ki.
Geri Gyula, a létesítmény leendő üzemeltetője, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy terveik között szerepel a jégtánc és a gyorskorcsolya meghonosítsa is a leendő csarnokban.
Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere hangsúlyozta, hogy a beruházásban jelentős szerepük van a helyi vállalkozóknak, hiszen a Jégkorong Szövetség 658 millió forintos hozzájárulása mellett TAO sporttámogatásokból épül meg a létesítmény. Palkovics Krisztián volt jégkorong-válogatott azt mondta, országosan is kiemelkedő eredmény, hogy a mindössze két és fél esztendős múlttal rendelkező Ajkai Óriások Jégkorong Klub számára jégcsarnok épül.

(MTI)

Related posts

One Thought to “Jégcsarnok épül jövő őszre Ajkán”

  1. Found this on MSN and I’m happy I did. Well written article.

Leave a Comment