Az ajkaiak a legjobb Veszprém megyei tűzoltók

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság július 4-én kedden rendezte a IV. Szakmai Tűzoltó Versenyét a hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok állományainak Tapolcán.
A regisztrációt és technikai értekezletet követően Antóni Miklós tű. alezredes köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte az ilyen, és ehhez hasonló sportversenyek fontosságát, amelyek mind-mind jó alkalmat adnak a szervezett körülmények között történő egészséges versengésre. Az alezredes kiemelte, hogy a képességek tudatos fejlesztése a jövő kihívásaival szembeni megfelelés miatt elengedhetetlen.

A megnyitót követően kezdetét vette a verseny, ahol az állománynak egy tesztlap kitöltését követően különböző műszaki, mentési, valamint tűzoltási feladatokat kellett végrehajtania.

A gyakorlati verseny gépjárművezetők részére az előre kiépített pályán meghatározott feladatok végrehajtásából (pl. tolatás irányítással, akadálypálya leküzdése) állt. A rajok egységes, komplex gyakorlati feladata a rutinpálya után egy imitált tűz oltási feladatainak végrehajtása, majd egy jól beállított sérülés azonosítása, felismerése, elsősegélynyújtás és műszaki mentéshez kapcsolódó feladatok végrehajtása volt.

A verseny végig rendkívül szorosnak bizonyult, ami az eredményekben is megmutatkozott. A megmérettetést követően Miskolczi Tibor tű. ezredes, igazgatóhelyettes adta át az okleveleket és az érmeket a versenyzőknek.

Eredmények:

Gépjárművezető kategória (hivatásos tűzoltók):

1. helyezett: Ungvári Péter tű. ftőrm. Pápa HTP

2. helyezett: Palángi Norbert tű ftőrm. Pétfürdő HTP

3. helyezett: Nagy Gábor c. tű. ftőrm. Badacsonytomaj HTP

 

Beosztott tűzoltó kategória (hivatásos tűzoltók):

    1. helyezett: Dejcző István tű. őrm. Ajka HTP

    2. helyezett: Hegedűs Gábor tű. őrm. Ajka HTP

    3. helyezett: Molnár Tamás tű. őrm. Ajka HTP

 

Irányító kategória (hivatásos tűzoltók):

1. helyezett: Rajmon Róbert c. tű. zls. Ajka HTP

2. helyezett: Almsteier Imre tű. őrgy. Pétfürdő HTP

3. helyezett: Hollósi Péter c. tű. ftőrm. Balatonfűzfő HTP

 

Csapat kategória (hivatásos tűzoltók):

1. helyezett: Ajka HTP

2. helyezett: Pétfürdő HTP

3. helyezett: Pápa HTP

képtár

Author

Related posts

Leave a Comment