Katasztrófavédelem 

A pápai csapat mindent vitt – eredményesen zárult az idei tűzoltó sportverseny

Csütörtökön rendezte meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2018. évi II. fokozatú Megyei Tűzoltó Sportversenyét, ahol mind a hat hivatásos tűzoltó-parancsnokság képviseltette magát.

A tekintélyes múltra visszatekintő szakmai versenyt Miskolczi Tibor tű. ezredes nyitotta meg, aki beszédében az együttműködés erősítésének fontosságát, valamint az ilyen és ehhez hasonló jól szervezett sportversenyek fontosságát hangsúlyozta. Az ezredes hozzátette: a verseny presztízse folyamatosan nőtt az idők során, amelynek köszönhetően rendre egy nagyon komolyan felkészült csapatokból álló versenyzőgárda méri össze erejét.

A Veszprémben található Schönherz sporttelep által nyújtott kiváló sportkörnyezetben a csapatok összesen három versenyszámban mérték össze felkészültségüket és erejüket. Elsőként egy százméteres akadálypályán futottak versenyt az idővel a résztvevők, majd kismotorfecskendő szerelés és kötött sugárral történő célba lövés következett. A versenyszámok sorát végül a négyszer százméteres váltófutás zárta.

A verseny az idei évben is kiélezett volt, nagy izgalmak közepette születtek meg az eredmények. Idén túlzás nélkül kijelenthető, hogy a pápai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tarolt az eredményhirdetésen, ugyanis az összesített versenyben elért első hely mellé jó néhány egyéni címet is átvehettek a pápai versenyzők Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgatótól. A pápai csapat mögött összetett második helyen a veszprémi, míg a harmadik helyen a korábbi győztes ajkai csapat végzett.

A százméteres akadályfutás egyéni eredményei:

  1. Schvetz Sándor tű. főtörzsőrmester

  2. Németh Gergő tű. őrmester

  3. Békefi Tamás tű. főtörzsőrmester

Author

Related posts

Leave a Comment