Featured Video Play IconRendőrségi hírek 

Felrobbantottak egy OTP bankautomatát Ekecsen

Szombaton hajnali 3 óra környékén felrobbantottak és kiraboltak egy bankautomatát Ekecsen (Dunaszerdahelyi járás).

Az OTP Bank Fő utcán lévő automatáját fosztották ki a hajnali órákban. Előzetes rendőrségi információk szerint a helyszínen robbanás történt, majd a bankautomata több része kirepült az útra.

A parameter.sk-nak nyilatkozott Mária Linkešová rendőrségi szóvivő, tájékoztatása szerint a robbanás következtében tűz is keletkezett, a helyszínen megégett bankókat is találtak.

 

A rendőrségi szóvivő közölte, az ismeretlen elkövető valószínűleg az ablakon keresztül jutott be az épületbe, ahol a jelek szerint egy ismeretlen eredetű robbanószerkezetet helyezett el.

A bankautomata helyén egy megközelítőleg 80×80 centiméteres lyuk keletkezett. A robbanás következtében az automata részei 20 méteres körzetben szóródtak szét, a kijelzőt öt méterre az épülettől találták meg.

Az épület ablakai a jelek szerint belső nyomás hatására törtek ki. A helyszínre tűzszerészeket is riasztottak, speciálisan képzett rendőrkutyákkal kutatták át a helyszínt.

A robbanás körülményeit vizsgálják, egyelőre nem tudni, hogy időzített robbanószerkezetet használtak-e az elkövetők, és azt sem, hogy pontosan mekkora pénzösszeget loptak el. Hivatalosan nem megerősített információk szerint az elkövetők gázzal áraszthatták el a helyiséget.

Ekecs polgármestere, Polák László elmondta, a robbanás hajnali három óra környékén történt. A helyszínre a nagymegyeri tűzoltóság rohamosztagát riasztották. Hodosi Tibor nagymegyeri tűzoltóparancsnok elmondta, hogy egy kocsival szálltak ki Ekecsen, majd egy poroltókészülékkel sikerült lokalizálniuk és eloltaniuk a keletkeztet tüzet. A helyszínt azt követően átadták a Nagyszombatból, Dunaszerdahelyről és Nagymegyerről érkező nyomozóknak.

A bankautomata a régi községháza épületének falában volt elhelyezve. A polgármester hozzátette, robbanás következtében az épület is jelentősen megrongálódott, betörtek az ablakok és a falakon is repedések keletkeztek. A keletkezett anyagi kár jelentős.

„A bankautomata mögötti helyiségben könyvtárat szerettünk volna kialakítani, ezért nagy szerencse, hogy egyelőre nem költöztettük be az épületbe a könyvtárat, ellenkező esetben ugyanis valószínűleg sokkal nagyobb lett volna az anyagi kár” – nyilatkozta a Paraméternek Polák László.

 

 

 

Forrás: parameter.sk

Author

Related posts

Leave a Comment