Rendőrségi hírek 

Az ajkai rendőrök vádemelést javasolnak két fiatallal szemben, akik birkát loptak

Az ajkai rendőrök vádemelést javasolnak két fiatallal szemben, akik birkát loptak a sértett telkéről.

Az eljárás adatai szerint a sértett 2018. január 14-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy devecseri ingatlana bekerített udvaráról ismeretlen személy ellopott egy merinói anyajuhot. A gazda előző este a három birkáját bezárta az ólba, másnap reggel észlelte, hogy az egyik állatnak nyoma veszett. A rendőri adatgyűjtés eredményeként a járőrök még aznap kora délután elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, egy 15 éves devecseri és egy 16 éves pusztamiskei fiút, akiket előállítottak az Ajkai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Részletes beismerő vallomásukban elmondták, az állat lábait megkötözték, majd elvitték egy fás, bokros részre, ahol kikötötték. Másnap egy kézikocsival mentek vissza a birkáért, amit a 16 éves fiú otthonába akartak szállítani, mikor a rendőrök a település határában elfogták őket.

A két fiatallal szemben folytatott nyomozást az ajkai rendőrök a napokban befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. A járőrök az állatot visszaadták jogos tulajdonosának.

Author

Related posts

Leave a Comment