Időjárás 

Áramszünetek több megyében

A szolgáltatók dolgoznak az üzemzavarok elhárításán.
Több mint 34 ezer fogyasztói helyen szünetel az áramszolgáltatás a rossz időjárás miatt. Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megye több mint ötven települését érintik az üzemzavarok.

A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, munkájukat Hajdú-Bihar megyében a rendőrök és katonák is segítik  – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata vasárnap délben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a debreceni rendőrök szolgálati gépkocsijukkal vezetik fel a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Rába típusú teherautóját, illetve BTR típusú páncélozott szállító harcjárművét.
A rendőrök és a katonák járműveikkel abban segítenek az áramszolgáltató munkatársainak, hogy a Látókép település közelében leszakadt villanyvezeték tartóoszlopához – a nehéz terepviszonyok ellenére – oda tudjanak jutni, és az áramszolgáltatás minél gyorsabban helyreálljon.
Korábban azt közölték, hogy Hajdú-Bihar megyében 29 településen és településrészen több mint 19 ezer fogyasztónál nincs áram. A rendőrség a bűncselekmények megelőzése, az érintettek segítése érdekében folyamatos rendőri jelenlétet biztosít a hibák elhárításáig.
A tűzoltók időközben Balmazújváros, Nagyhegyes térségében, Hajdúnánás és Hajdúdorog között, illetve az M35-ös és M3-as autópálya elágazásánál szabadítottak ki gépkocsikat a hó fogságából – jelezte Papp-Kunkli Nóra, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

forrás : (Katasztrófavédelem, MTI)

 

Author

Related posts

Leave a Comment