Egészségügy 

Gyorssegély: ideiglenesen mobil CT-t kap Ajka

A hatóság a kelleténél szigorúbban járt el, amikor megtiltotta az ajkai CT-használatát, amit akut esetekben ma is lehetne használni – tájékoztatta a közvéleményt a szakma álláspontjáról Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón, ahol azt is bejelentette, hogy jövő héttől mobil CT-berendezést telepítenek az ajkai Magyar Imre Kórházba. #CT  #Ajka  #kórház #egészségügy

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy ez csak ideiglenes eredmény lesz, azonban a végleges megoldásról  a kórháznak kell intézkednie. Úgy fogalmazott, az eset kapcsán mind a fenntartónak, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak (ÁEEK), mind a kórháznak, mind a berendezést üzemben tartó cégnek felelőssége van.

– A Magyar Imre Kórházban folyamatos és zavartalan a betegellátás, egyetlen tervezett CT-vizsgálatot sem mondtak le az intézményben, ahonnan az elavult CT-berendezés miatt ideiglenesen Veszprémbe szállítják vizsgálatra a betegeket – közölte a kórház főigazgatója hétfőn az MTI-vel.

Dr. Nagy Zoltán a közleményében azt írta, hogy: az ajkai kórház az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság határozata értelmében „a CT berendezés életkora és képminőségi korlátai miatt betegbiztonsági okokból a CT diagnosztikai kivizsgálásra a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba köteles irányítani az ellátandó eseteket”.

A főigazgató arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy az ajkai kórház diagnosztikai eszközparkja felülvizsgálatának eredményeként egy új, korszerű CT berendezés beszerzésére tesznek javaslatot.

Ónodi-Szűcs Zoltán kedden azt is elmondta, hogy a működő CT-berendezések átlagéletkora 4,5 év, ami nagyon jónak mondható, de vizsgálják, hogy a következő fél évben lesz-e olyan berendezés, amely eléri a tízéves élettartamot.

Author

Related posts

Leave a Comment