Egészségügy 

Dr Nagy Zoltán az ajkai kórház új igazgatója

Dr. Nyári Ildikó, a Magyar Imre Kórház eddigi főigazgatója nyugállományba vonult. Bár hivatalos bejelentés utódjáról még nem történt, de úgy tudjuk, hogy július 11-től,  dr. Nagy Zoltán szülész-nőgyógyász főorvos látja el a főigazgatói feladatokat.

Feltehetőleg az új főigazgatónak sem lesz könnyű dolga a későbbiekben, hiszen az ajkai kórház is (a többi egészségügyi intézményhez hasonlóan) jelentős létszámhiánnyal küzd, személyzet nélkül pedig a gyógyítás komoly akadályokba ütközik. Ezért aztán nem csoda, hogy minden kommunikációs csatornát megragadnak arra, hogy a létszámhiányt pótolják. Az alábbi felhívást is a facebookon találtuk.

 

Munkatársakat keresünk

Az alábbi önéletrajzot az interneten találtuk, ezért nem feltétlen minden adat aktuális benne. 

 

Dr Nagy Zoltán 1960-ban született Tiszaújlakon. 1990. óta áll alkalmazásban az ajkai Magyar Imre Kórház Szülészet – Nőgyógyászati osztályán, jelenleg szülész-nőgyógyász főorvos munkakörben. Nős, 2 gyermeke van. 14 éve Ajkarendeken él.
Jelenleg az ajkai Fidesz csoport tagja, korábban annak alelnöke.

A Magyar Imre Kórháznál fennálló közalkalmazotti jogviszonya alatt kezdetben szakorvosi, majd adjunktusi munkakört töltött be. 2003. november 1-jétől kezdődően – szakmai munkájának elismeréséül – főorvosi kinevezést kapott.

1996-tól kezdődően az „Egészséges nő, egészséges gyermek” Közalapítvány kuratóriumának elnöki teendőit látta el, 2004-ig.
1998-tól Ajka város Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának tagja, 2002-től a Veszprém Megyei Önkormányzat Képviselő Testületének tagjaként, egészségügyi tanácsnokként tevékenykedett, továbbá az egészségügyi szakbizottság munkájában vett részt. 2006-tól kezdődően – jelenleg is – a Veszprém Megyei Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának kültagja. 2004-től 2006-ig a Regionális Egészségügyi Tanács (RET) Tulajdonosi Tagozatának tagja volt.

Tagja: a Magyar Menopauza Társaságnak, a Magyar Osteoporosis Társaságnak, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Magyar Szülészet- Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak, a Magyar Orvosi Kamarának.
„B” kategóriás (emelt szintű) elméleti és gyakorlati jártassággal rendelkezik a Magyar Szülészet- Nőgyógyászati Ultrahang Társaság minősítése szerint.
1996-tól kezdődően a menopauza szakrendelést vezeti. Sümegen a „Menopauza és Osteoporosis Egyesület” alapítója. 2007. november 1-jétől a HPV centrum szakmai vezetője.
Több tudományos cikk szerzője és társszerzője.
Sümegen és Ajkán évek óta tart felvilágosító előadásokat az egészségügy aktuális kérdéseiről, a prevencióról. Ajka városban működött Egészségügyi Szakiskolában és Szakközépiskolában a szülészet-nőgyógyászati tantárgy oktatója volt.

Author

Related posts

Leave a Comment