Rendőrségi hírek 

Szakértői szemlén bántalmazta ellenlábasa ügyvédjét a vádlott

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves, budapesti illetőségű férfival szemben, aki egy polgári peres ügyben elrendelt igazságügyi szakértői szemle során a felperes jogi képviselőjét bántalmazta.

2017 tavaszán polgári peres eljárás volt folyamatban az egyik Balaton-parti községben lévő ingatlan közös tulajdonának megszüntetése iránt, melynek során a bíróság az ingatlan, illetve a felperesi beruházások értékének megállapítására szakértőt rendelt ki. A bíróság a végzésében előírta, hogy a szakértő a helyszíni szemléről köteles a feleket előzetesen értesíteni, a vádlott pedig, aki az ügy egyik alperese, köteles az ingatlanba történő bejutást biztosítani.

A szakértő ezt követően szemlét tűzött ki, amelyen a felperes jogi képviselője is megjelent. Az érintettek a szemlén előbb kívülről tekintették meg az ingatlant, majd amikor az építmény belsejének megtekintése következett, a vádlott a jogi képviselő előtt becsapta az ajtót. A sértett figyelmeztette az elkövetőt, hogy a szemle során őt a bírósági tárgyalással azonosan jelenléti, megismerési és észrevételezési jog illeti meg, azaz jogosult az ingatlanba belépni.

A vádlott erre az épület ajtaját indulatosan kinyitotta, majd a sértettet ököllel mellkason ütötte és tenyérrel többször megtaszította. A 75 éves sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Büntetőjogi szempontból a bírósági vagy más hatósági eljárásban a jogi képviselő közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a törvény a hivatalos személyhez hasonlóan kiemelt védelemben részesít.

Author

Related posts

Leave a Comment