Munkáink Sajtóközlemények Szabadon felhasználható tartalom 

Együttműködést kötött az E.ON és az Anna Grand Hotel

Együttműködési megállapodást írt alá az E.ON a balatonfüredi Anna Grand Hotellel, melynek keretében az energiaszolgáltató vállalat komplex energetikai szolgáltatást nyújt a szállodának.

 

Ünnepélyes esemény keretében jelentette be Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja és Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a szálloda energetikai korszerűsítéséről szóló, hosszú távú megállapodást. Az E.ON innovatív, a szállodák adottságaira szabott, komplex energetikai megoldásainak köszönhetően fűtéstechnikai rekonstrukciót és gépészeti felújítást hajt végre az Anna Grand Hotelben. A felújítás következtében hatékonyabban üzemel a szálloda gázkazánja és jelentősen csökken a meghibásodás valószínűsége is. Emellett a hotel az eddig megszokott energiaellátást kedvezőbb áron kapja, az üzemeltetési feladatokat pedig az E.ON végzi a szálloda helyett. A vállalat több területen tehermentesíti a hotelt azáltal, hogy átvállalja eddigi feladataikat az energiagazdálkodás terén és átveszi az energiabeszerzési eljárások terhét is.

„Az E.ON a helyi adottságok és az egyedi igények figyelembevételével, a már üzemelő berendezések és rendszerek alapos feltérképezését követően szabta az Anna Grand Hotel szálloda adottságaira energetikai megoldásait. Az a tapasztalatunk, hogy konstrukcióink hosszú távon hatékony működést eredményeznek, és sok terhet vesznek le partnereink válláról, így ők a fő üzleti tevékenységükre tudnak koncentrálni. Büszkék vagyunk arra, hogy a Balaton egyik legszebb szállodája is a mi energetikai megoldásainkat választotta“ – nyilatkozta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja.

„Nagyon örülünk, hogy az E.ON innovatív energetikai szolgáltatásait elsőként élvezhetjük a hazai szállodák körül. Azért döntöttünk az együttműködés mellett, mert garanciát láttunk arra, hogy működésünket költséghatékonyabbá és tervezőhetőbbé teszik a fejlesztések. Ezzel olyan erőforrásokat szabadíthatunk fel, melyeket vendégeink további kényelmére és elégedettségére tudunk fordítani.” – hangsúlyozta Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége fontosnak tartja, hogy az új, energetikai innovatív megoldások teret nyerjenek a hazai szállodákban. „Eljött az idő, hogy a szállodaüzemeltetők is rugalmasan gondolkozzanak, amikor energiamenedzsmentről van szó. Szövetségünk éppen ezért kötött stratégiai együttműködési megállapodást tavaly év végén az E.ON-nal, népszerűsítve az elektromos autótöltők szállodákba való kihelyezését, valamint a solar energia hasznosításának területét, ma pedig ismét egy új, ezúttal már komplex lehetőséget ismerhetett meg a turisztikai szakma” – hangsúlyozta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki hangsúlyozta: az E.ON Hungária Zrt. ma bemutatott modellje hamar népszerű lehet a hazai szállodai szektorban, mivel a teljes körű energetikai üzemeltetést átveszi és kívülről segíti, naprakész műszaki tudással és a hozzárendelt legmodernebb eszközökkel.
Az E.ON jelenleg mintegy 19 000 kis- és középvállalkozás, több mint 3000 nagyvállalat és több mint 2000 önkormányzati intézmény számára nyújt energetikai szolgáltatást.

Author

Related posts

Leave a Comment