Katasztrófavédelem 

Sok munkát adott a tűzoltóknak a visszatérő tél

Sok közlekedési balesetet okozott a visszatérő tél az ország különböző részein. Vasárnap hajnalban a 4-es főút 74-es kilométerénél, Cegléd közelében például megcsúszott, árokba hajtott és az oldalára borult egy kisteherautó.

A ceglédi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jellemzően keresztbe fordult kamionokhoz, árokba csúszott és elakadt járművekhez riasztották a tűzoltókat, például az M3-as autópályán, a 4-es és a 36-os főúton. Kecskemét térségében, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán vasárnapra virradóra egy autószállító tréler okozott forgalmi akadályt és adott munkát a tűzoltóknak, akik a közúti forgalmat veszélyeztető, kidőlt fákat is eltávolítottak. Hajdú-Bihar megyében, több helyen szintén kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. Az egységek beavatkoztak a 33-as számú főúton, Hortobágynál is, ahol félig az árokba csúszott egy kamion. Az M3-as autópálya 83. kilométerénél három személyautó ütközött össze. A gyöngyösi és hatvani hivatásos tűzoltók két embert kimentettek a roncsok közül. A Heves megyei tűzoltók ugyancsak több esetben távolítottak el kidőlt fákat is.

Fotó: Ceglédi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy/Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Debreceni, Hajdúszoboszlói, Hatvani és Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Hevesi Katasztrófavédelmi Őrs

Author

Related posts

Leave a Comment