Featured Video Play IconRendőrségi hírek Munkáink 

Megyehatárokon átívelő közbiztonsági akció

Megyehatárokon átívelő közbiztonsági akciót tartottak a sümegi és a zalaszentgróti járás polgárőrei, rendőrei és erdészei október 28-án.
 A programot, amrlyen 40 polgárőr, 10 rendőr és négy erdész vett részt, a Sümegprágán működő lolgárőr egyesület szervezte egy hónapos előkészítő munkával, tudtuk meg Valente József elnöktől. A mostani a negyedik közös szolgálat volt. A céljuk, hogy erősitsék a társszervek közti együttműködést, ismerjék meg egymás tevékenységét, tanuljanak egymástól.
A megnyitót követően minden résztvevő a saját területén látott el járőrszolgálatot, amelynek során felkeresték a külterületeken élőket, a mezőgazdasági területeket, és a közelgő halottak najára tekintettel a temetőket, ahol már sokan gyújtottak gyertyát szeretteik sírjánál. Makkor Róbert sümegi őrsparancsnok kérte őket, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, a kicsit zárják be még akkor is, ha a temetőből rálátnak, ne hagyjanak értéket az utastérben, a sírnál se hagyják őrizetlenül táskájukat.
Valente Józseftől megtudtuk, hogy a hideg idő beköszöntével gyakoribbak a falopások, ezért az erdőket is gyakrabban ellenőrzik.

Author

Related posts

Leave a Comment