Harmadik gyermekét várja Katalin cambridge-i hercegné, Vilmos herceg felesége

The Duke and Duchess of Cambridge are very pleased to announce that The Duchess of Cambridge is expecting their third child. Read the press release in full below.( Cambridge hercege és hercegnéje nagy örömmel közli, hogy a cambridge-i hercegnéje várja a harmadik gyermekét) – Áll a család facebookon kiadott közleményében.


A hírt hétfőn jelentette be a Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája.
A jövőbeni brit uralkodónak és hitvesének első gyermeke, György herceg – aki édesapja után majdan maga is az Egyesült Királyság uralkodója lesz – 2013 júliusában, húga, Charlotte hercegnő 2015 májusában született.
A Kensington-palota hétfői közleménye szerint a 91 esztendős II. Erzsébet királynő „elragadtatással” fogadta az újabb dédunoka érkezésének hírét. Vilmos és Katalin harmadik gyermeke az uralkodó és férje, a 96 éves – a közszerepléstől épp a múlt hónapban visszavonult – Fülöp edinburghi herceg hatodik dédunokája lesz.
A palota rövid közleménye nem tér ki a gyermek világra jövetelének várható időpontjára.
A kommüniké hangsúlyozza ugyanakkor, hogy Katalin hercegné – csakúgy, mint két előző terhességének korai szakaszában – ezúttal is heveny terhességi rosszullétektől szenved, és ezért már hétfői nyilvános programjait is lemondták.
A bejelentés szerint Katalint a Kensington-palotában ápolják.
A hercegnét első terhessége idején kórházban is kezelték, és második várandóssága alatt is programokat kellett lemondani a hasonlóan heveny rosszullétek miatt.
A brit sajtó annak idején tényként közölt értesülései szerint az udvar mindkét esetben csak Katalin nyilvánvalóan eltitkolhatatlan kórházi kezelése és a programok törlése miatt kényszerült arra, hogy a terhesség 12. hete előtt nyilvánosságra hozza a hírt. A brit udvari szokásjog alapján ez az a legkorábbi időpont, amikor általában bejelentik, ha a királyi családban gyermek érkezése várható.
György herceg és Charlotte hercegnő testvére – nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg, valamint bátyja és nővére után – az ötödik helyre kerül majd a brit trónutódlási sorrendben, a hatodik helyre utasítva a jelenlegi ötödiket, saját majdani nagybátyját, vagyis Harry herceget, Vilmos öccsét.
Vilmos és Katalin harmadik gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolná, hogy fiúnak vagy leánynak születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére az elmúlt években elindított és kiteljesedett reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha a hercegi házaspár harmadik gyermeke fiú lesz, akkor sem lépne nővére, Charlotte elé a trónutódlási sorrendben.

Author

Related posts

Leave a Comment