IT 

Lopják a Telekom ügyfelek adatait ?

A napokban egyre többet hallani különböző kibertámadásról. Szólnak hírek zsarolóvírusról, feltört, lebénított weboldalakról, és rendszeresen hallani adathalász levelekről is. Az érintett cégek mindig felhívják a figyelmet, hogy megnyitás előtt érdemes ránézni a feladó címére. 

A dominókártyás adategyeztetés is jó apropót adott a csalóknak az ügyfél adatok megszerzésére, derül ki a Telefon ügyfélszolgálatának automata figyelmeztető szövegéből, de nem csak a dominókártyás telekom ügyfelek lehetnek veszélyben, ugyanis a Telekom nevében valaki, vagy valakik számlaértesítőket küldenek e-mailben. Ami bizony megtévesztően hasonlíthat a valódi értesítőhöz. A gyanútlan, figyelmetlen ügyfél rákattint, beírja belépési adatait és azok máris illetéktelen kezében vannak.  Aki figyel annak már az elején gyanús lehet a feladó címe, hiszen „noreply” kezdéssel nem küld a Telekom számla értesítőt. A cím második felében sem szerepel a telekom neve, ez már tényleg gyanús lehet, habár a login kifejezés akár meg is nyugtathatna minket, hiszen köthető a belépéshez. Szerencsére akkor sincs baj, ha figyelmetlenek voltunk és rákattintottunk a befizetem gombra, ami egy belépési felületre viszi a gyanútlan látogatót. Akár csak a levél ez az oldal is kísértetiesen hasonlít a Telekom oldalára. A címsort megnézve azonban feltűnhet, hogy nem a cég oldalán, hanem egy teljesen más oldalon vagyunk.

Kinek az oldala ez?

A címsort visszatörölve hamar kiderül, hogy a hackerek egy iskola oldalát használták fel a kis játékukra.  Az iskola titkárságától megtudtuk, hogy tudnak a támadásról, informatikusuk már egy napja dolgozik a hiba elhárításán. Úgy tudjuk, hogy már a kormányzati központtal is felvették a kapcsolatot.

Kerestük az ügyel kapcsolatban az érintett céget is. De úgy tudjuk, hogy az ügyfélszolgálathoz még nem érkezett ezzel kapcsolatban bejelentés.

Figyeljünk, hogy mikor, kinek és hol adjuk meg adatainkat.

 

 

Tisztelt Ügyfelünk!

A számlát nem fizették még.

Folyószámla : 101463129

Számla sorszáma : 5371014631290029

Fizetési határidő : 06/06/2017

Státusz : Befizetésre vár

Kérjük, hogy most vége előtt a megadott időszakban annak érdekében, hogy az előfizetés mindig velünk

Most, a megtakarítás a kártya számát és a számla rendezésére biztonságosan.

Author

Related posts

Leave a Comment