Újabb Vadbaleset Ajkarendeknél – A Rendőrség FigyelmeztetKiemelt Rendőrségi hírek 

Újabb Vadbaleset Ajkarendeknél – A Rendőrség Figyelmeztet

Az elmúlt napokban ismét több vadbaleset történt Veszprém vármegye útjain. Az egyik legutóbbi baleset a 8-as számú főúton, Ajkarendeknél történt kora reggel. Egy gellénházai lakos Ajka felől tartott Veszprém irányába, amikor a bal oldali bokros aljnövényzetből egy őz ugrott ki az úttestre. A sofőr azonnal fékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az állat elpusztult.

A Veszprém Vármegyei Rendőrség Figyelmeztetése

A vadveszély továbbra is komoly fenyegetést jelent az autósok számára, különösen a sűrű növényzettel szegélyezett útszakaszokon. A Veszprém Vármegyei Rendőrség ismételten arra hívja fel a figyelmet, hogy az ilyen balesetek megelőzhetők, ha betartjuk a következő fontos szabályokat:

Mit tehetünk a balesetek elkerülése érdekében?

  • Figyeld az út mindkét oldalát: Haladás közben különösen figyelj azokra a területekre, ahol bokrok vagy fák takarhatják az állatok mozgását.
  • Vadriasztó felszerelése: Érdemes vadriasztót szerelni a járműre, amely segíthet távol tartani a vadakat.
  • Hirtelen megjelenő vad esetén: Ha egy nagytestű vad ugrik eléd, vészfékezz és adj hangjelzést, de ne rántsd félre a kormányt, még akkor sem, ha így elütöd az állatot. A kormány elrántása súlyosabb balesetet okozhat.
  • Vadveszélyt jelző táblák figyelése: Azokon az útszakaszokon, ahol vadveszélyt jelző táblákat helyeztek ki, csökkentsd a sebességet és légy különösen óvatos.

Miért fontos az óvatosság?

A vadak bármikor és bárhol felbukkanhatnak az utakon, ezért a körültekintő és óvatos vezetés kulcsfontosságú. A rendőrség tanácsai segítenek abban, hogy megelőzzük a baleseteket és mindenki biztonságban hazaérhessen.

A Veszprém Vármegyei Rendőrség Facebook-posztja

 

Kapcsolódó bejegyzések

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks