Könyvek új élete: Könyvszobrászat a Nagy László Városi Művelődési Központ és KönyvtárbanKultúra 

Könyvek új élete: Könyvszobrászat a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtárban

Gondoltad volna, hogy könyvekből is lehet szobrokat készíteni? A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtárban Nagy Helga bemutatta a könyvszobrászat rejtelmeit, és segített az érdeklődőknek elkészíteni első alkotásaikat. Egy inspiráló délután, ahol a könyvek új értelmet nyertek.

A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont ismét izgalmas programmal várta az érdeklődőket. Ezúttal a könyvszobrászat rejtelmeibe pillanthattak be a résztvevők Nagy Helga vezetésével, aki lépésről lépésre bemutatta a könyv új életre keltésének fortélyait.

A könyvszobrászat egyre népszerűbb művészeti forma, mely során a könyvek fizikai valóját alakítják át háromdimenziós alkotássá. A lapok precíz hajtogatásával, vágásával, ragasztásával különleges formák és minták születnek, így a régi, esetleg sérült könyvek új értelmet nyernek.

Nagy Helga a könyvtár olvasótermében tartott workshopján nemcsak a technikai részletekre tért ki, hanem a könyvszobrászat művészi aspektusaira is. A résztvevők megismerkedhettek a különböző technikákkal, a legegyszerűbb hajtogatásoktól a bonyolultabb vágásokig. Az inspiráció sem maradt el: számos példát láthattak a már elkészült művekből, melyek között egyszerű minták és bonyolult, aprólékosan kidolgozott alkotások egyaránt megtalálhatóak voltak.

A workshop interaktív jellegű volt, így a résztvevők maguk is kipróbálhatták a könyvszobrászatot. Nagy Helga türelmesen segítette az érdeklődőket, akik lelkesen vágtak, hajtogattak és ragasztottak, miközben saját, egyedi alkotásaik születtek. A hangulat kreatív és inspiráló volt, a résztvevők örömmel osztották meg egymással tapasztalataikat.

A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár rendszeresen szervez hasonló kreatív workshopokat, melyek kiváló lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra és az új ismeretek elsajátítására. A könyvszobrászat workshop is nagy sikert aratott, és bizonyította, hogy a könyveknek nemcsak olvasmányként, de művészeti alapanyagként is van létjogosultságuk. A program hozzájárult ahhoz, hogy az újrahasznosítás és a fenntarthatóság szemlélete is teret nyerjen a közösségben.

A könyvtár munkatársai bíztatják az érdeklődőket, hogy látogassanak el a következő rendezvényeikre is, ahol a könyvtár hetek alkalmából sok sok  programmal várják az érdeklődőket.

A könyvszobrászat után is folytatódnak a színes programok az Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár!

Október 2-án Gönczöl Judittal beszélgethetnek a rezilienciáról a Lélekfröccs elnevezésű programon.

Október 4-én modern társasjátékok bemutatója lesz az Ajkai Társasjáték Egyesület közreműködésével.

Másnap, október 5-én pedig a könyvtár elrejtett kincseit fedezhetik fel az érdeklődők egy izgalmas szabadulószobában a Felnőtt Könyvtárban, illetve a Bogáncs Gyermekkönyvtárban generációs játékokkal, népmese kvízzel és kézműves foglalkozással várják a kisebbeket. Emellett egészen október 5-ig megtekinthető Szabó Magda emlékkiállítása is a gyermekkönyvtárban.

Részletes információkért látogass el az Ajkai Városi Könyvtár weboldalára!

 

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks