Ropogós cukkini fasírt – vegetáriánus finomság

Ropogós cukkini fasírt – vegetáriánus finomság

Ez a recept remek választás egy könnyű, mégis laktató vegetáriánus ebédhez vagy vacsorához.

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini (kb. 500 g)

  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva

  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva

  • 1 tojás

  • 10 dkg zsemlemorzsa (plusz még egy kevés a forgatáshoz)

  • 5 dkg reszelt parmezán sajt (opcionális)

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1/2 teáskanál szárított bazsalikom

  • Só és bors ízlés szerint

  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Cukkini előkészítése: Mosd meg és reszeld le a cukkinit. Sózd meg, majd tedd egy szűrőbe, és hagyd állni 15-20 percig, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle.

  2. Keverék összeállítása: Egy nagy tálban keverd össze a kinyomkodott cukkinit, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot (ha használsz), az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Jól dolgozd össze a masszát. Ha túl lágynak tűnik, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.

  3. Formázás és sütés: Formázz a masszából kb. 8-10 cm átmérőjű fasírtokat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában. Hevíts olajat egy serpenyőben közepes lángon. Süsd a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra (oldalanként kb. 4-5 perc).

  4. Tálalás: A ropogós cukkini fasírtokat tálalhatod friss salátával, joghurtos mártogatóssal, vagy akár pitában is.

Tippek:

  • A fasírtokat sütőben is megsütheted. Ehhez helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180 fokon 20-25 percig, félidőben megfordítva őket.

  • Ízlés szerint variálhatod a fűszereket. Használhatsz friss fűszernövényeket is a szárítottak helyett.

  • Ha nincs otthon parmezán sajt, használhatsz helyette más kemény sajtot is, vagy akár el is hagyhatod belőle.

Jó étvágyat!


Discover more from 1st-press

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Vélemény, hozzászólás?

Enable Notifications OK No thanks