Featured Video Play IconMunkáink Közélet 

A nők szint visznek a mindennapokba

“Ha nem volnék, te sem volnál, én sem volnék, ha nem volnál. Vagyunk ketten két szép nyárfa, s búvunk egymás árnyékába” – Kányádi Sándor, Két nyárfa című versének soraival köszöntötte Töltl János művelődésiház-vezető a falu lányait, asszonyait Ajkarendeken, nőnap alkalmából.

Hagyomány, hogy az Ajkarendekért Egyesület férfi tagjai megvendégelik ilyenkor a hölgyeket. Ez idén sem volt másként. A színes díszbe öltöztetett kultúrházban, gyönyörűen megterített asztalok és gyertyafény várta a gyengébbik nem képviselőit ezen az estén.

Az itt élők azt is megszokhatták, hogy a fiúk nem érik be csupán ennyivel. A színpadon egy csokor virággal és dallal köszönték meg azt, hogy a hölgyek színt visznek a mindennapok egyhangúságába és megteremtik az otthon melegét.

Természetesen az est meglepetés produkció nélkül nem lett volna az igazi. A snájdig takarító brigád fergeteges tánca, hatalmas tapsvihart hozott, így az idei nőnap is emlékezetes marad mindenki számára.

A zenéről Pék Attila és felesége Pékné Nyirő Anita gondoskodott, remek dalaikkal hamar táncra perdítették az ünneplőket, akik bizony nem felejtették otthon a táncos cipellőjüket.

 

Author

Related posts

Leave a Comment