Featured Video Play IconKözélet 

MÉGIS VAN IGAZSÁG?

Mintegy 680 m3 hulladék elszállítására kötelezte a Kormányhivatal a Devecseri Használtcikkpiac korábbi üzemeltetőjét, a Meggyeserdő Önkéntes (?) Tűzoltó (?) Egyesületet
Devecser Város Önkormányzata még 2016-ban mérette fel a tulajdonát képező meggyeserdei egykori honvédségi területen a piacüzemeltető és laktanyakezelő úgynevezett Meggyeserdő Önkéntes (?) Tűzoltó (?) Egyesület által a piacon és a vele szemközti területen hagyott, illetve a piacról a szemközti területre áthordott hulladék mennyiségét. A szakértői vélemény alapján 240 m3 szemetet hagyott a bérlő a lomispiacon. A szemközti területen pedig az általa oda áthordott szemét nagy részét illegálisan elégette, az önkormányzat kazánját felgyújtotta, ezzel több mint két millió Ft kárt okozva Devecser városának, a szemétből a szakértői csoport mintegy 440 m3-t talált meg a bérlő által használt raktárakban.
Az ügyben a devecseri önkormányzat eljárásokat indítottunk, illetve feljelentéseket tettek.
A két éve húzódó ügyekben ez az első érdemi előrelépés.
Bár a szemét jelentős részét az elmúlt hónapokban az önkormányzat összetakarította és elszállíttatta, ennek költségét szeretnék, ha szintén a korábbi üzemeltető megtérítené Devecser városának.

 

 

 

Author

Related posts

Leave a Comment