Featured Video Play IconMunkáink 

Rekordot döntöttek a tolvajok, de rabok lettek

Nyolc betörés két és fél óra alatt. Az elkövetők lehetnének rekorderek is, de rabok lettek: Veszprém megyében fogtak el egy cseh sorozatbetörő párost. Nagyban űzték az ipart.

Három megye, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron rendőreinek közös eredménye volt, hogy alig több mint egyhónapos ténykedés után sikerült a cseh betörőpárost elfogni. Miután több megyében is hasonló módszerrel dolgoztak, a rendőrök viszonylag gyorsan a nyomukra bukkantak.

Először a két férfi szálláshelyét derítették fel, innen indulva tudták őket később elfogni. A nyomozás közben kiderült, hogy a módszerük mindenhol ugyanaz volt, viszonylag kis területen sok házba törtek be.

Sopronban négy, Szombathelyen nyolc, Veszprémben 8, Pápán három lakásba mentek be a betörők és vittek aranyékszert, pénzt, illetve ami értékeset csak találtak.

A két férfit egy hete Pápán sikerült elfogni. Őket előállították és azóta már előzetes letartóztatásban várják az eljárás végét. Egyikükről egyébként már a nyomozás közben kiderült, hogy Csehországban hasonló bűncselekmények miatt korábban elítélték, valószínű, hogy emiatt próbálkozott Magyarországon.

atv.hu

Author

Related posts

Leave a Comment