A narancsos bukta titkos receptje: Zirc környéki csapaté a dicsőség

A narancsos bukta titkos receptje: Zirc környéki csapaté a dicsőség

Ajkán a Tisza Szigetek Ősz-gasztró találkozóján ínycsiklandó illatok töltötték be a levegőt. Az esemény egyik kiemelt vendége és zsűritagja Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke volt, aki a tűzhely mellett is otthonosan mozgott. A versenyre érkezett különleges ételek közül talán a legnagyobb sikert a Zirc környéki Tisza Sziget csapatának Narancsos Buktája aratta, amelyről egy-két titkot is sikerült kiderítenünk.

Narancsos bukta, avagy a Tisza Párt kedvence: így készült a nyertes recept

A Zirc környéki csapat kamerán kívül büszkén osztotta meg velünk a Narancsos Bukta receptjét, ami nemcsak ízével, de politikai áthallásaival is kitűnt a mezőnyből. Ahogy a csapat egyik tagja tréfásan megjegyezte: „A titok, hogy jó nagy nyomást gyakoroljunk a narancsra, különben nem adja ki a levét.”

A recept a következőképpen néz ki:

Hozzávalók:

  • 1 db Magyar Péter (lehetőleg mindig friss, hogy jól bírja a gyúrást)
  • 3 kg helyi összefogás (minél érettebb, annál jobb)
  • 2 evőkanál közös cél (ez elengedhetetlen, hogy összeálljon a tészta)
  • 1 nagy narancs (a logóról ismert fajta)
  • 200g független sajtó (minél frissebb, annál jobb)
  • 2 csipet irónia
  • 1 db ellenzéki egység (a boltokban ritka, de ha találsz, mindenképpen vedd meg)

Elkészítés:

  1. Kezdjük a Magyar Péterrel:
    • Fontos, hogy jól gyúrd át, hogy rugalmas legyen és ne ragadjon le a tésztához. Ezután keverd bele a helyi összefogást és a közös célt, amíg sima és egyenletes nem lesz.
  2. Facsarj bele egy nagy adag narancsot:
    • Nem kell túl finoman bánni vele, csak nyomd meg erősen, hogy minden cseppjét kiadja. „Egy jó narancsos bukta mindig narancsos,” – mosolygott a csapat egyik tagja.
  3. Add hozzá a független sajtót:
    • Ez az összetevő kulcsfontosságú, hogy a tészta levegős és könnyű legyen, különben nagyon nehéz és átláthatatlan marad. Ha nincs kéznél friss sajtó, használj régi példányokat, de ne lepődj meg, ha kicsit savanykás lesz az íze.

    Formázd a buktákat és hagyd pihenni:

    • A pihenési idő alatt a tészta szépen megemelkedik, miközben az irónia és a közös cél jól összeérnek.
  4. Süsd 2026 fokon:
    • A sütés hőmérséklete kritikus: 2026 fokra kell beállítani, hogy a narancsos bukta szépen aranybarnára süljön. Ne hagyd túl sokáig bent, mert akkor keserűvé válhat.

„A siker titka az időzítésben és az alapanyagok minőségében rejlik,” árulta el a csapat vezetője, miközben egy újabb buktát toltak a sütőbe. „Ha mindent jól csinálsz, a narancsos bukta garantáltan megemeli a kedélyeket, és még a legkeményebb zsűritagot is megpuhítja.”

 


Discover more from 1st-press

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Vélemény, hozzászólás?

Enable Notifications OK No thanks