Orbán Viktor bejelentette a Demján Sándor-programot: Gazdasági növekedést és kkv-támogatást ígérKiemelt Politika 

Orbán Viktor bejelentette a Demján Sándor-programot: Gazdasági növekedést és kkv-támogatást ígér

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a Demján Sándor-programot, amelynek célja a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) támogatása tőkebefektetésekkel és kedvezményes hitelekkel. A program célja, hogy a kkv-k méretnövekedését elősegítse. A miniszterelnök a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” című műsorában arról is beszélt, hogy a gazdaság az idei harmadik és negyedik negyedévben 1-2%-os növekedést mutat, de 2025-ben „óriási lendületet” várnak, és 3-6% közötti növekedési sávot tűztek ki célul.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kormány több területen tervez beavatkozásokat, ideértve a megfizethető lakhatás kérdését, a munkáshitel bevezetését és a minimálbér emelését. A lakhatási program különös figyelmet fordít Budapestre, ahol kollégiumépítést, valamint fiatalok lakhatási lehetőségeinek bővítését tervezik. A program része a falusi házépítések támogatása is, illetve a bürokratikus akadályok felszámolása a lakásfelújítások terén.

A magyar soros EU-elnökség programjának ismertetésekor a miniszterelnök a Schengeni zónával kapcsolatos javaslatokról is beszélt. Szerinte a schengeni országoknak közös testületben kellene kezelniük a határvédelmi kérdéseket, amely alá a Frontexet is be kellene rendelni, így megerősítve az európai határvédelmet. Hangsúlyozta, hogy az EU versenyképességének visszaállításához és a zöld átmenet sikeréhez szükséges lépéseket is meg kell vitatni az elnökségi időszak alatt.

 

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks