A miniszterelnök ismét rózsaszínben látja a jövőtKiemelt Politika 

A miniszterelnök ismét rózsaszínben látja a jövőt

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban adott interjújában optimistán nyilatkozott a magyar gazdaság jövőjéről, és határozottan visszautasította az Európai Parlamentben őt ért kritikákat. A miniszterelnök szerint Magyarország egy „udvarias, nagyvonalú, jól nevelt nép” országa, amelynek „kiváló” és „színvonalas” programja van az uniós elnökségre. A vitában tapasztalt támadásokat „vérgőzös” és „rock and roll” hangulatúnak nevezte, amelyeket szerinte az ellenzék és Brüsszel a magyar kormány megbuktatására szervezett.

Orbán elmondása szerint a brüsszeli elit beavatkozik a magyar belpolitikába, és egy, az ő elvárásaiknak megfelelő kormányt akar létrehozni. A miniszterelnök szerint ez a nyílt beavatkozás elfogadhatatlan, és a magyar embereknek joguk van eldönteni, hogy ki vezesse őket. Hangsúlyozta, hogy a „nemzeti szuverenista” magyar kormány politikáját folytatni fogja, függetlenül a külső nyomástól.

A gazdaságról szólva Orbán kiemelte a pozitívumokat. Azt állította, hogy „van pénz,” és a „majdnem 10%-os reálbér-növekedésre” utalt, amely állítása szerint az inflációt is meghaladta. (Az interjúban nem említették, hogy a tavalyi infláció 20% körül volt, így a reálbérek valójában csökkentek.- a szerk.) A miniszterelnök ragaszkodik ahhoz a célkitűzéshez, hogy az átlagkereset elérje az egymillió forintot. (Ez a célkitűzés, a jelenlegi gazdasági helyzetben és a forint árfolyamának ingadozása mellett, irreálisnak tűnik, és a szakértők szerint további inflációt gerjeszthet. A nominális bérek emelése önmagában nem oldja meg a megélhetési problémákat, sőt, ronthat is rajtuk, ha nem jár együtt a termelés növekedésével és az infláció megfékezésével. – a szerk)

A miniszterelnök három fő gazdaságélénkítő programot vázolt fel: megfizethető lakhatási támogatások, bérnövekedés munkáshitellel és minimálbér-emelésekkel, valamint a kisvállalkozók támogatását a „Demján Sándor program” keretében. Ezek az intézkedések szerinte lendületet adnak a magyar gazdaságnak, és 2025-re már látványos eredményeket hoznak.

Orbán optimistán tekintett a jövőbe, és „fényesnek” nevezte a magyar gazdaság kilátásait. A miniszterelnök a következő évben 3-6% közötti gazdasági növekedéssel számol, és bízik benne, hogy a magyar gazdaság a világgazdasági változásokhoz való alkalmazkodásban is sikeres lesz. Az interjúból az a kép rajzolódik ki, hogy Orbán Viktor szerint Magyarország egy erős és sikeres ország, amely a nehézségek ellenére is virágzó jövő elé néz.

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks