„A kormány ideje lejárt” – Magyar Péter kemény üzenete Orbánnak az EP-benKiemelt Politika 

„A kormány ideje lejárt” – Magyar Péter kemény üzenete Orbánnak az EP-ben

Strasbourg – Magyar Péter, az ellenzék vezetője ma az Európai Parlamentben kemény szavakkal bírálta az Orbán-kormányt. Felszólalásában Magyarország elmúlt húsz évének negatív változásait sorolta, és a miniszterelnököt tette felelőssé a kialakult helyzetért.

A képviselő szerint Magyarország mára az EU legszegényebb és legkorruptabb tagállamává vált. Kiemelte a miniszterelnök 14 éves, korlátlan hatalmát, és azt, hogy szerinte nem teljesítette ígéreteit. Különösen élesen kritizálta a kormány migrációs politikáját, az embercsempészek szabadon bocsátását és a letelepedési kötvényekkel való üzletelést. Elítélte az Ukrajna területi szuverenitásával kapcsolatos kormányzati álláspontot, az ezzel kapcsolatos kijelentéseket pedig hazaárulásnak minősítette.

Gazdasági és társadalmi kérdésekben is éles kritikát fogalmazott meg. Rámutatott a családi pótlék és a minimálnyugdíj alacsony összegére, a pedofil botrányokra és a súlyos demográfiai válságra, mely szerinte tömeges kivándorláshoz vezet. Bírálta a vidék elhanyagoltságát, a vasúti közlekedés és az egészségügy leromlott állapotát, valamint az oktatás szisztematikus leépítését. A közalkalmazottak alacsony bérét állította szembe a kormánytagok fizetésemelésével, és az egekbe szökő inflációt is bírálta.

Magyar Péter felszólalását azzal zárta, hogy a kormány ideje lejárt, és az ellenzék a magyar emberekkel együtt vissza fogja venni az országot. 

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks