Kemény csata, megérdemelt pont: Az Ajka döntetlent játszott a KozármislennyelKiemelt Sport 

Kemény csata, megérdemelt pont: Az Ajka döntetlent játszott a Kozármislennyel

Az NB II 9. fordulójában a várakozásokkal ellentétben parázs csatát hozott az ajkai Városi Sportcentrum, ahol a tabella 12. helyén tanyázó FC Ajka a listavezető HR-Rent Kozármislenyt fogadta. A hazaiak már a 2. percben villámrajttal sokkolták az esélyesebb vendégeket: Sejben lövése a kapufáról kipattanva Borsos Filip elé került, aki az üres kapuba gurított (1-0). A korai gól lendületet adott az Ajkának, akik bátran és agresszívan futballoztak, míg a Kozármisleny játékosai kissé megzavarodva keresték a ritmust. A 11. percben ugyan Cipf Dominik révén veszélyeztettek a vendégek, lövése azonban elkerülte a hazai kaput. A folytatásban az Ajka dominált, Szarka és Borsos is helyzetek sorát hagyta ki, Lékai kapusnak köszönhetően azonban a vendégek megúszták újabb kapott gól nélkül az első félidőt.

A második játékrészben a Kozármisleny igyekezett fokozni a tempót, de az Ajka továbbra is masszív védekezéssel és gyors kontrákkal operált. A 71. percben azonban megtört a jég: egy szépen felépített akció végén Horváth Péter fejesgóljával egyenlítettek a vendégek (1-1). Az egyenlítés után mindkét csapat hajtott a győzelemért, a mérkőzés utolsó perceiben felpörgött a játék. Az Ajka részéről Tóth beadása után Szarka fejesét védte bravúrral Lékai, míg a túloldalon a Kozármisleny támadásait hárították a hazai védők. A hosszabbításban sem született újabb gól, így az Ajka bravúros döntetlent harcolt ki a listavezető ellen.

Edzői nyilatkozatok:

  • Schindler Szabolcs (Ajka): „Elégedett vagyok a döntetlennel, főleg úgy, hogy a listavezetőt fogadtuk, és végig partiban voltunk. A kihagyott helyzetek miatt lehetett volna jobb is az eredmény, de a fiúk mindent beleadtak, és büszke vagyok rájuk.”

  • Pinezits Máté (Kozármisleny): „Nehéz értékelni a mérkőzést. A 80. percig a győzelemért játszottunk, de az elején kapott gól megzavart minket. A döntetlen reális eredmény, de a játék képét tekintve lehetett volna jobb is. Elismerésem az Ajkának, jól játszottak.”

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks