Zöldül a Szent István út Ajkán – parkolók és fák a rendezett városképértEgyéb Jó tudni 

Zöldül a Szent István út Ajkán – parkolók és fák a rendezett városképért

Ajka város önkormányzata ősszel nagyszabású fásítási programot indít a Szent István út teljes szakaszán – erről tájékoztatott Schwartz Béla polgármester az ajka.hu honlapon közzétett felhívásában. Ahogy arról az ajkaiszo.hu a Zöld város akciótervről szóló cikkében már beszámolt, az önkormányzat a bevezető utakra ligeteket szeretne telepíteni. A Szent István úton a mindkét oldalon tervezett faültetések előtt a szakemberek egyeztetnek a közműszolgáltatókkal a biztonságos munkavégzés érdekében, tekintettel a területen található sűrű közműhálózatra (gáz, víz, szennyvíz).

A polgármester kéri a lakosságot, hogy a Szent István út közterületére önállóan ne ültessenek fákat, mert ezzel veszélyeztethetik a közműellátás biztonságát. A már korábban elültetett fákat az önkormányzat megpróbálja integrálni a megújuló városképbe.

A tervek szerint egységes utcakép kialakítására törekszenek, aminek részeként a Szent István út 39. és 55. számú épületek között úttal párhuzamos parkolókat alakítanak ki. A cél a közlekedési és a parkolási területek elkülönítése. A beruházás befejeztével kérik a lakosságot, hogy a kialakított zöldterületen ne parkoljanak, és egyéb eszközöket se helyezzenek el.

„A Szent István utca rendezett képet fog mutatni, de hogy szép is legyen, ahhoz az Önök együttműködése is szükséges” – zárta sorait Schwartz Béla polgármester.

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks