Szívvel-lélekkel gyógyított a padragkúti doktor néni: Díszoklevéllel köszönték meg áldozatos munkájátEgyéb 

Szívvel-lélekkel gyógyított a padragkúti doktor néni: Díszoklevéllel köszönték meg áldozatos munkáját

Évtizedeken át, fáradhatatlanul és odaadóan gyógyította a padragkútiakat dr. Széplaki Annamária háziorvos. Áldozatos és lelkiismeretes munkáját most Ajkaváros Önkormányzata Egészségügyért Díszoklevéllel ismerte el.

A meghatódottság könnyeivel az arcán vette át az elismerést 2024 szeptember 25-én a doktornő Schwartz Béla polgármestertől a testületi ülést megelőző ünnepségen. A kitüntetésre méltán büszke lehet, hiszen amellett, hogy kiváló szakember, aki mindig odafigyelt a hozzá fordulók testi-lelki bajaira, emberileg is sokat adott a padragkútiaknak.

Dr. Széplaki Annamária már gyermekként tudta, hogy a gyógyítás útjára lép, és ebben nagy szerepe volt nagybátyjának, a neves orvosprofesszornak, dr. Széplaki Ferencnek. A diploma megszerzése után sem állt le a tanulással, folyamatosan képezte magát, pszichoterápiából és családterápiából is szakvizsgát szerzett.

Csékúton kezdte pályafutását, majd 2006-tól a padragi városrész háziorvosi körzetét is átvette. Így egészen tavaly decemberi nyugdíjba vonulásáig teljes Padragkút lakosságát ellátta. A doktor néni – ahogy a betegek nevezik – azonban a mai napig visszajár helyettesíteni, ha szükség van rá.

– Jó érzés, hogy elismerte a város a munkámat. Itt Padragkúton 35 évet töltöttem, szinte mindenkit ismerek – mondta meghatódva a kitüntetés átvétele után. Hozzátette: azok, akiket még csecsemőként tartott a kezében, ma már felnőtt emberek.  – Ha végigmegyek az utcán, és találkozom velük, mindenki mosolyog rám. Ez is egy hatalmas elismerés számomra  – tette hozzá.

Dr. Széplaki Annamáriának három gyermeke és 8 unokája van, most már velük szeretne több időt tölteni. A gyógyító hivatás iránti elhivatottság a gyermekeire is átragadt, fia mentős, egyik lánya pedig a jogi diploma mellett pszichológusi végzettséget is szerzett.

 

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks