Featured Video Play IconRendőrségi hírek Munkáink 

Rendőrkutyákat jutalmaztak Veszprém megyében

Kiemelkedő munkájukért tárgyjutalomban részesített a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője két szolgálati ebet és vezetőiket az összevont megyei kutyás képzésen.

 

A szolgálatban lévő járőrpáros 2018. január 21-én éjjel a balatonfüredi óvoda mellett elhaladva észrevette, hogy az intézménynél lámpázik valaki. A helyszínen egy biztonsági cég vonulós járőre fogadta őket, aki elmondta, hogy jelzés érkezett hozzájuk, miszerint az óvodába betörés történt. A rendőrök az adat és információgyűjtés során megállapították, hogy a riasztás valós, majd a helyszínre szolgálati nyomkövető kutya segítségét kérték. A négylábú segítő, Marshall, miután szagot fogott, egy közeli társasházba vezette a rendőröket, egészen a 30 éves balatonfüredi gyanúsított lakásáig. A férfit előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, ellene dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrség ügyeletére 2018. február 8-án reggel bejelentés arról, hogy Küngösön egy lakóházba betörtek, több szerszámgépnek nyoma veszett. A helyszínre kiérkező körzeti megbízott azonnal megkezdte az adatgyűjtést, amíg a balatonalmádi rendőrök a szemlével párhuzamosan szolgálati nyomkövető kutyát hívtak. Cézár, a nyomkövető kutya által bejárt útvonalon növényi hulladékkal letakarva a rendőrök megtalálták az eltulajdonított tárgyakat, valamint egy kabátot, benne egy kulcscsomóval. A helyismerettel rendelkező körzeti megbízott a beszerzett információk alapján azonosította az elkövető személyét, akit elfogtak és előállítottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra.

Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2018. február 23-án a felderítés és a realizálás során végzett kiemelkedő munkája alapján a Várpalotai Rendőrkapitányság állományába tartozó Borsos Dávid rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízottnak és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály technikusának, Takács Krisztián rendőr zászlósnak emlékplakettet adományozott. Kutyáikat, Marshallt és Cézárt emlékéremmel és ajándék csonttal ajándékozta meg Pogány Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőr-főkapitány helyettes.

This slideshow requires JavaScript.

Author

Related posts

Leave a Comment